Sarıyahşi Köprüsü’nde tehlike çanları çalıyor

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.09.2023 - 23:19 63866+ kez okundu.
 

Sarıyahşi Köprüsü’nde tehlike çanları çalıyor

2006 yılında yapımına başlanan ve 2016 yılında faaliyete açılan Aksaray ile Kırşehir’i birbirine bağlayan Sarıyahşi-Sıdıklı Köprüsü’nün ayakları aşınmaya başladı

Sarıyahşi Köprüsü’nde tehlike çanları çalıyor     Kırşehir ile Aksaray’ı birbirine bağlayan Sarıyahşi Köprüsü’nde tehlike çanları çalmaya başladı.     2006 yılında yapımına başlanan ve 2016 yılında faaliyete açılan Aksaray ile Kırşehir’i birbirine bağlayan Sarıyahşi-Sıdıklı Köprüsü’nün ayakları aşınmaya başladı.     Bölgede bulunan arazi sahipleri, arazi çoğaltma ve su baskınlarına karşı önlem aldıklarını düşünerek akıntıyı köprünün ayaklarına yönlendirmesi tehlikeyi daha da artırmakta.     Kızılırmak akarsuyunun köprünün iki ayağının altında yüksek akıntı olarak akmasından meydana gelen köprünün zemin ayakları açığa çıkmış durumda.     12 adet ayağı bulunan köprünün ayaklarında bulunan betonlarda aşınmalar ve bölgede bulunan arazide ise 5 cm civarında yarıklar meydana geldi.     Bölge halkı tarafından yapılan ihbarlarda ise 2016 yılında faaliyete açılan ve Aksaray ile Kırşehir’i birbirine bağlayan bu köprünün kendilerini tedirgin ettiğini, toprakların her geçen gün kaydığını ve köprü ayaklarında ise aşınmaların olduğunu söyledi.     2006 yılında temeli atılan ve 2016 yılında faaliyete açılan köprünün yapımında kullanılan 1 milyon 200 bin metreküp dolgu artık aşınmaya başladı.     Yetkililer tarafından gereken önlem alınmazsa Kırşehir ile Aksaray’ı kültür, ticaret, eğitim, sağlık yönündeki bütün ihtiyaçların giderilmesi noktasında bağlayan köprü kısa bir zaman içerisinde büyük sorunlara yol açacaktır.     Aynı zamanda Niğde-Ankara otobanını da bağlayan çevre yolu köprüsü yıkıldığı takdirde buradaki bağlantı da kopmuş olacaktır.     2006 yılında temeli atılmış olan köprünün Aksaray tarafında kalan kısmında sert zemine ulaşmak için uzun süreli bir çalışma gerçekleşti. Bu nedenle köprünün hizmete açılması planlanan süreden daha uzun sürdü. Uzunluğu 415 metre genişliği 13,5 metre olan köprüde 14 metre uzunluğunda toplam 12 adet ayak bulunuyor. Köprünün yapımında 1 milyon 200 bin metreküp kaya dolgu kullanıldığı öğrenildi.     Bölgede arazi sahiplerinin su baskınlarına yönelik köprü ayaklarına yönlendirdiği sular ve Kızılırmak suyunun köprü ayaklarını içine alarak hızla akması köprünün ayaklarını aşındırmasıyla meydana gelebilecek yıkıntılara önlem alınması, olası facianın önüne geçecektir.
2006 yılında yapımına başlanan ve 2016 yılında faaliyete açılan Aksaray ile Kırşehir’i birbirine bağlayan Sarıyahşi-Sıdıklı Köprüsü’nün ayakları aşınmaya başladı

Sarıyahşi Köprüsü’nde tehlike çanları çalıyor

 

 

Kırşehir ile Aksaray’ı birbirine bağlayan Sarıyahşi Köprüsü’nde tehlike çanları çalmaya başladı.

 

 

2006 yılında yapımına başlanan ve 2016 yılında faaliyete açılan Aksaray ile Kırşehir’i birbirine bağlayan Sarıyahşi-Sıdıklı Köprüsü’nün ayakları aşınmaya başladı.

 

 

Bölgede bulunan arazi sahipleri, arazi çoğaltma ve su baskınlarına karşı önlem aldıklarını düşünerek akıntıyı köprünün ayaklarına yönlendirmesi tehlikeyi daha da artırmakta.

 

 

Kızılırmak akarsuyunun köprünün iki ayağının altında yüksek akıntı olarak akmasından meydana gelen köprünün zemin ayakları açığa çıkmış durumda.

 

 

12 adet ayağı bulunan köprünün ayaklarında bulunan betonlarda aşınmalar ve bölgede bulunan arazide ise 5 cm civarında yarıklar meydana geldi.

 

 

Bölge halkı tarafından yapılan ihbarlarda ise 2016 yılında faaliyete açılan ve Aksaray ile Kırşehir’i birbirine bağlayan bu köprünün kendilerini tedirgin ettiğini, toprakların her geçen gün kaydığını ve köprü ayaklarında ise aşınmaların olduğunu söyledi.

 

 

2006 yılında temeli atılan ve 2016 yılında faaliyete açılan köprünün yapımında kullanılan 1 milyon 200 bin metreküp dolgu artık aşınmaya başladı.

 

 

Yetkililer tarafından gereken önlem alınmazsa Kırşehir ile Aksaray’ı kültür, ticaret, eğitim, sağlık yönündeki bütün ihtiyaçların giderilmesi noktasında bağlayan köprü kısa bir zaman içerisinde büyük sorunlara yol açacaktır.

 

 

Aynı zamanda Niğde-Ankara otobanını da bağlayan çevre yolu köprüsü yıkıldığı takdirde buradaki bağlantı da kopmuş olacaktır.

 

 

2006 yılında temeli atılmış olan köprünün Aksaray tarafında kalan kısmında sert zemine ulaşmak için uzun süreli bir çalışma gerçekleşti. Bu nedenle köprünün hizmete açılması planlanan süreden daha uzun sürdü. Uzunluğu 415 metre genişliği 13,5 metre olan köprüde 14 metre uzunluğunda toplam 12 adet ayak bulunuyor. Köprünün yapımında 1 milyon 200 bin metreküp kaya dolgu kullanıldığı öğrenildi.

 

 

Bölgede arazi sahiplerinin su baskınlarına yönelik köprü ayaklarına yönlendirdiği sular ve Kızılırmak suyunun köprü ayaklarını içine alarak hızla akması köprünün ayaklarını aşındırmasıyla meydana gelebilecek yıkıntılara önlem alınması, olası facianın önüne geçecektir.

Aksaray HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aksaraywebtv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.