KOSGEB BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA İŞ DÜNYASINDAN YOĞUN KATILIM

Ekonomi 23.12.2023 - 19:21, Güncelleme: 23.12.2023 - 19:21 10753+ kez okundu.
 

KOSGEB BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA İŞ DÜNYASINDAN YOĞUN KATILIM

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve KOSGEB Aksaray İl Müdürü Hakan Koçak’ında katılım gösterdiği toplantıya iş dünyası yoğun ilgi gösterdi.

KOSGEB BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA İŞ DÜNYASINDAN YOĞUN KATILIM Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOBİ’lerin GES projeleri ile verimlilik, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik projelerine KOSGEB üzerinden toplam 250 milyon dolarlık geri ödemeli kaynak sağlayacak destekler hakkında bilgilendirme toplantısı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası M. Rifat Hisarcıkoğlu toplantı salonunda yapıldı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve KOSGEB Aksaray İl Müdürü Hakan Koçak’ında katılım gösterdiği toplantıya iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Koçaş; “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında geliştirdiği Yeşil Sanayi Destek Programı ile işletmelere toplam 250 milyon dolarlık kaynak aktaracak. KOSGEB tarafından küçük ve orta ölçekli işletmeler için GES yatırımların desteklenmesi ve sanayide temiz ve döngüsel ekonomi ile ilgili proje teklif çağrısı açıklanmıştır. Bilindiği üzere günümüzde çevresel sorunlar ve ıklım değişikliği giderek daha büyük bir endişe kaynağı haline gelmekte ve bunlara ilaveten enerji maliyetleri her geçen gün artmaktadır. Bu sorunlara karşı mücadele etmek ve sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için, birçok şirket çevre dostu uygulamaları benimsemekte ve sürdürülebilirlik politikaları geliştirmektedir. Bu bağlamda, özellikle güneş enerjisi sistemlerine (GES) yatırım yapan firmalar, çevre politikalarıyla öncü bir rol üstlenmektedir. Güneş enerjisi santralı (GES), güneşten gelen fotonları kullanarak elektrik üreten santrallerdir. Güneş enerji santralleri yapım, işletme ve verimlilik açısından son derece karlı enerji yatırımlardır. Doğaya hiçbir şekilde zarar vermemesinden dolayı geleceğin en önemli enerji yatırım sistemlerindendir. İşte bu nokta da Devletimizin GES projelerine verdiği önem kapsamında destekler her geçen gün artmaktadır. Geçtiğimiz gün çağrıya çıkılan proje kapsamında güneş enerjisi sisteminin kurulması ve işletilmesi kapsamında 14 milyon TL’ye kadar proje desteği sağlanacaktır. Yine aynı şekilde temiz ve döngüsel bir ekonomi için sanayinin harekete geçirilmesi kapsamında yapılacak projelere de 4 milyon TL’ye kadar destek sağlanacaktır. Devletimize iş dünyamıza yönelik attığı adımlarda teşekkür ediyoruz” Dedi. ATSO Başkanı Ahmet Koçaş’ın konuşmasından sonra KOSGEB İl Müdürü Hakan Koçak, toplantıya katılan iş dünyasına destekler hakkında detaylı bilgiler verirken, katılımcılar programın düzenlenmesinden dolayı ATSO Başkanı Koçaş’a teşekkürlerini ilettiler.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve KOSGEB Aksaray İl Müdürü Hakan Koçak’ında katılım gösterdiği toplantıya iş dünyası yoğun ilgi gösterdi.
KOSGEB BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA İŞ DÜNYASINDAN YOĞUN KATILIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOBİ’lerin GES projeleri ile verimlilik, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik projelerine KOSGEB üzerinden toplam 250 milyon dolarlık geri ödemeli kaynak sağlayacak destekler hakkında bilgilendirme toplantısı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası M. Rifat Hisarcıkoğlu toplantı salonunda yapıldı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve KOSGEB Aksaray İl Müdürü Hakan Koçak’ında katılım gösterdiği toplantıya iş dünyası yoğun ilgi gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Koçaş; “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında geliştirdiği Yeşil Sanayi Destek Programı ile işletmelere toplam 250 milyon dolarlık kaynak aktaracak. KOSGEB tarafından küçük ve orta ölçekli işletmeler için GES yatırımların desteklenmesi ve sanayide temiz ve döngüsel ekonomi ile ilgili proje teklif çağrısı açıklanmıştır.

Bilindiği üzere günümüzde çevresel sorunlar ve ıklım değişikliği giderek daha büyük bir endişe kaynağı haline gelmekte ve bunlara ilaveten enerji maliyetleri her geçen gün artmaktadır. Bu sorunlara karşı mücadele etmek ve sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için, birçok şirket çevre dostu uygulamaları benimsemekte ve sürdürülebilirlik politikaları geliştirmektedir.

Bu bağlamda, özellikle güneş enerjisi sistemlerine (GES) yatırım yapan firmalar, çevre politikalarıyla öncü bir rol üstlenmektedir. Güneş enerjisi santralı (GES), güneşten gelen fotonları kullanarak elektrik üreten santrallerdir. Güneş enerji santralleri yapım, işletme ve verimlilik açısından son derece karlı enerji yatırımlardır. Doğaya hiçbir şekilde zarar vermemesinden dolayı geleceğin en önemli enerji yatırım sistemlerindendir.

İşte bu nokta da Devletimizin GES projelerine verdiği önem kapsamında destekler her geçen gün artmaktadır. Geçtiğimiz gün çağrıya çıkılan proje kapsamında güneş enerjisi sisteminin kurulması ve işletilmesi kapsamında 14 milyon TL’ye kadar proje desteği sağlanacaktır. Yine aynı şekilde temiz ve döngüsel bir ekonomi için sanayinin harekete geçirilmesi kapsamında yapılacak projelere de 4 milyon TL’ye kadar destek sağlanacaktır. Devletimize iş dünyamıza yönelik attığı adımlarda teşekkür ediyoruz” Dedi.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş’ın konuşmasından sonra KOSGEB İl Müdürü Hakan Koçak, toplantıya katılan iş dünyasına destekler hakkında detaylı bilgiler verirken, katılımcılar programın düzenlenmesinden dolayı ATSO Başkanı Koçaş’a teşekkürlerini ilettiler.

Aksaray HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aksaraywebtv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.